Tuesday 21 June 2011

Penat..


dari hati yang tulus..(belum mulus lagi)

jauh dari hati ni xnak dok fikir yang menyesakkan perasaan ni...
da lame da hati ni tenang..tetibe ade yang kacau..
kalo betul2 serius terus je la jmpe fmly aku...cewahhh.. tp betul la kan...
ckp punye la berapi-api...ntah2 saje je nak main-main kan perasaan aku..
terus terang je la...aku xcair langsung dgn ayat-ayat org laki ni...maaf pada yang terasa
tapi mang nak bagi rasa pun...ok kite layan  lauk ni

masak lemak itik dgn kuining..


Bahan-bahan:

  • 5 ulas bawang merah, 1cm kunyit hidup/ serbuk kunyit dan 6 biji cili. (di kisar)
  • 5 biji telur itik
  • 450ml santan pekat
  • Sedikit garam
  • 2 biji buah kuining  (hiris kasar)





 Cara memasak:
  1. Masukkan santan, bahan kisar, dalam periuk 
  2. Masak di atas api yang perlahan sambil dikacau sentiasa supaya tidak pecah minyak  
  3. Bila santan hampir mengelegak pecahkan telur sebiji-sebiji sambil dikacau perlahan
  4. Masukkan hirisan kuining dan garam.
  5. Jangan masak terlalu lama sebab nanti telur akan jadi keras dan tak berapa sedap
  6. Sedia dihidangkan

No comments:

Post a Comment